فرمانده سپاه میان آوارها، سربازان ارتش میان سرما؛ «منتقدان روی مبل یا در تورنتو»!
فرمانده سپاه میان آوارها، سربازان ارتش میان سرما، «منتقدان روی مبل یا در تورنتو»! + عکس
امیر کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران روز گذشته و هنگام مصاحبه تلفنی با برنامه تلویزیونی «حالا خورشید» به این نکته اشاره کرد که با وجود توزیع گسترده چادر و امکانات امدادی میان زلزلهزدگان منطقه غرب کشور، اما همچنان کمبودهایی در ساعات اول امداد وجود داشته که به همین دلیل، برخی سربازان وظیفه نیز بصورت داوطلبانه، چادر خود را در اختیار زلزلهزدگان قرار دادهاند و خود تا صبح در سرما به سر بردهاند.
در همین حال، روز گذشته تصاویری از پرسنل و فرماندهان ارتش و سپاه در فرایند امدادرسانی به زلزلهزدگان نیز در رسانهها منتشر شد که تحسین عمومی را برانگیخت:
*اگرچه سطح خدمات و امداد به زلزلهزدگان غرب کشور هر لحظه باید فراگیرتر و پرسرعتتر شود ولی تجربه بحران زلزله به خصوص در دو فاجعه زلزله بم و زرند در سالهای ۸۲ و ۸۳ نشان میدهد که با وجود تمام انتقادات، اما وضعیت امداد رسانی دولت، سپاه، ارتش و سایر نهادهای مسئول به زلزلهزدگان عزیز کرمانشاهی در سطح استاندارد قرار دارد.
در همین حال اقدامات مردمدارانه فرماندهان و پرسنل ارتش و سپاه پاسداران نیز تحسین و اطمینان خاطر عمومی را برانگیخته است.
حضور فرماندهان ارتش و سپاه در ساعات اولیه زلزله در منطقه و در ادامه سرکشی بدون دیسیپلین آنها از مردم و مناطق زلزله زده در کنار تصاویری از همیاری نظامیها و نیروهای امدادرسان با مردم عزیز زلزلهزده، توانسته است مشکلات مناطق بحرانزده را تسکین ببخشید.
با این حال اما عدهای در رسانهها و شبکههای اجتماعی از نبود کمک و امداد در مناطق زلزلهزده و حتی «دزدی» سخن گفتهاند!
مثلاً روز گذشته فیلمی منتشر شد که نشان میداد چند کامیون حامل کمکهای امدادی در حال خالی کردن اقلام خود در کنار جاده هستند.
همان عده اشاره شده ضمن بازنشر این فیلم تأکید کردند که دزدان در حال تخلیه اقلام امدادی زلزلهزدگان هستند و عموم بارهای امدادی نیز در راه غارت میشود!
با اینحال اما لحظاتی بعد مشخص شد که این کامیون امدادی در کنار یک روستای زلزلهزده ایستاده است و کسانی که مشغول تخلیه کامیون هستند نه تنها دزد نیستند بلکه ساکنان زلزلهزده همان منطقه هستند.
البته خدمات امدادی و ارسال کمکهای کالایی برای یک منطقه در ساعات اولیه بحران به هیچ وجه خالی از خلل و خطر نیست...
چه اینکه شاید هنوز هم مناطقی باشند که به کمکهای سریع نیاز داشته باشند و یا شاید برخی از اقلام به دلیل سودجویی به مقصد نرسند اما باید دانست که این رخدادها بخشی از شاکله وقوع بحران هستند که متأسفانه باید گفت در تمام دنیا رخ میدهد و منتقدان مبلنشین به دلیل عدم حضور در بحرانها و یا بیخبری از این مقولات؛ با دیدن فیلم شکایات یک فرد و یا با خوانش خبری درباره نرسیدن یک یا چند کامیون امدادی؛ بلافاصله به بهانه یک دستمال قیصریه را به آتش میکشند و اینطور نتیجه میگیرند که هیچ کمکی به زلزلهزدگان و بحراندیدگان نمیشود!
جالب آنکه مثلا رامبد جوان نیز با انتشار یک ویدئو، ضمن بیان اینکه هماکنون در تورنتوی کانادا به سر میبرد به اظهار همدردی با زلزلهزدگان و تأکید بر کمک به آنها پرداخت و اما در آخر اینطور گفت که: «نمیدونم کِی قراره که آدمهای بیمسئولیت توی ایران جواب پس بدَن»!
گفتنیست، پس از وقوع زلزله خونبار بم در سال ۸۲ و کشته شدن بیش از ۳۰ هزار نفر از هموطنانمان، کنفرانسهای علمی فراوانی درباره «مدیریت بحران در حوادث طبیعی» در کشورهای مختلف و با حضور مدیران مسئول ایرانی در این دو زلزله برگزار شد.
کسانی از صاحبان مقالات این کنفرانسها نیز که به ایران آمدهاند و سخنرانیهای دانشگاهی هم داشتهاند صراحتاً تأکید کردهاند که بهترین مدیریت بحران در حوادث طبیعی را در ایران اسلامی شاهد بودهاند.
آنها در این زمینه مثالهای فراوانی از کشورهای دیگر دنیا و حتی از آمریکا داشتند که گاهی تکلیف بیخانمانها و حتی اجساد نیز تا هفتهها و ماهها نامشخص است و بر همین اساس در این کشورها گاهی بیماریهای ناشی از تعفن اجساد نامدفون، سبب بروز بیماریهای اپیدمیک گسترده در مناطق بحران زده میشود.
مقولهای که در جمهوری اسلامی ایران و در زلزلههای بزرگی مثل بم و زرند هرگز رخ نداد. اما مشابه آن در طوفان معروف کاترینا در ایالات متحده، افراد بی خانمان تا ماهها بعد از فاجعه، همچنان در انتظار کمک های اولیه و حتی اسکان موقت بودند.
سیاهنماییهای اشاره شده در حالی رخ داد که عدهای که در روز اول پس از زلزله کرمانشاه به«کاسبان زلزله» مشهور شدند، در گام اول سیاهنمایی مبنی بر تلفات گسترده در مسکن مهر و یا کشته شدن هزاران نفر! نیز رسوا شدند.
زیرا بعداً مشخص شد که در مسکن مهر کرمانشاه و سرپل ذهاب (تا زمان نگارش این مطلب) تنها ۲ نفر کشته شدهاند و تلفات عمومی زلزله هم اگرچه حتی به ازای یک نفر نیز ملت ایران را داغدار میکرد اما به نسبت بزرگای زلزله و به دلیل مقاوم بودن عمده ساختمانها، زیاد و در مقیاس زلزلههای بم و زرند (به ترتیب حدود ۳۴ هزار و یک هزار کشته) نبوده است.
کاسبان زلزله غمبار کرمانشاه، در روز نخست همچنین به دلیل حجم کم تلفات، مجبور شده بودند تصاویری مربوط به زلزله در ایتالیا را باز نشر و در قبال آن نظام اسلامی را متهم کنند...
- ۹۶/۰۸/۲۴
- ۱۹۶ نمایش